Stuur een e-mail Winkelwagen0
Peter Vermaat logo
wind, wolken en wind
langs akkers van verlangen
het woord komt te voet

Over Peter

Klik hier om de aflevering terug te kijken
In 2019 verscheen Peter Vermaat in een aflevering van ‘Roderick ziet het licht’ op NPO2.

Peter Vermaat is theatermaken, spokenwordartiest, dichter en verteller met poppen en maskers. Daarnaast is hij wandelaar. Wandelenderwijs ontstaan veel van zijn teksten. Hij vertelt poëtische verhalen met een biografisch of sprookjesachtig karakter voor volwassenen. In zijn theatrale vertellingen visualiseert hij zijn verhalen met karakteristieke (vaak levensgrote) poppen en objecten. Hij wordt gefascineerd door de grote vragen en de kleine verhalen in het menselijk bestaan. Op zijn manier geeft hij daar vorm aan in zijn theater.

Biografisch zijn de theatrale vertellingen over Titus, Slauerhoff en Paulus. Recent is De vrouw die keuzes durfde te maken over het leven van Elisabeth van Thüringen. 
Sprookjesachtig is de theatrale vertelling Zeus en de muzen, over de Griekse mythologie.

Ten slotte schrijft hij poëzie en draagt hij dat voor, vaak in combinatie met het vertellen van kortere verhalen. In 2012 verscheen de bundel meeuwen krijsen langs het water, in 2015 zijn bundel op vleugels van de wind, in 2018 gebroken akkers en slauerhoffs weemoed, en in 2020 onderbreking, poëzie als barometer van twee maanden coronacrisis. Bekijk ze in de webshop ›